UW WOONBOEK:
Villa Brabant

30.11.2022
Het prachtige eindresultaat van deze nieuwbouw villa in Brabant komt voort uit een unieke samenwerking tussen Lenz Architecten uit Uden en interieurarchitect Remy Meijers. Al vanaf de eerste schetsen is hij betrokken bij het ontwerp van dit grote huis. Hierbij verdiept Remy zich in de wensen van de opdrachtgever. De samenstelling van de bewoners, leefgewoontes en functies van ruimtes zijn bepalend voor de routing en verschillende zones in de woning.
PDF - 1M

Excellent Wonen & Leven:
Oogstrelend en bijzonder interieur van hoofdkantoor Tronios

02.06.2022
‘Bezoekers zijn zonder uitzondering bijzonder onder de indruk van de luxe en warme sfeer die in ons hoofdkantoor voel- en zichtbaar is’, geeft Mario Velders van Tronios aan. De algemeen directeur van het wereldwijd opererende familiebedrijf dat een prominente speler in de licht- en geluidsbranche is, vervolgt: ‘Er zijn zelfs personeelsleden die aangeven dat ze op vrijdagmiddag liever hier zijn dan thuis, haha. Persoonlijk vind ik de bedrijfskantine op de begane grond erg geslaagd. Zowel qua indeling als qua uitstraling.’
PDF - 1M

Excellent Wonen & Leven:
Sfeervol pied-à-terre in Knokke

02.06.2022
Gevraagd naar de grootste blikvanger van het in het Belgische Knokke gelegen appartement, wijst Remy Meijers naar buiten: het strand en de zee vormen een nimmer vervelend levend schilderij. Met oog voor detail, creativiteit en vakmanschap wist de ervaren interieurarchitect het interieur van het pied-à-terre aan te laten sluiten bij het hoge niveau van het uitzicht.
PDF - 578K

The Art Of Living:
Historisch herenhuis getransformeerd tot moderne gezinswoning

07.01.2022
Een jong gezin koopt een historisch Utrechts herenhuis met een gedateerd interieur. De eigenaren vroegen interieurarchitect Remy Meijers of hij er een modern gezinshuis van kan maken met een lichte sfeer, een keuken die bij de leefruimte hoort, een eerste verdieping als domein voor de ouders en de zolderverdieping ingericht voor de kinderen. Met respect voor de oorspronkelijke structuur en detaillering van het pand creëert Remy vervolgens een hedendaags interieur waarin alles klopt.
PDF - 3M

HOOG! THE BEST DUTCH INTERIOR DESIGN 4:
Familiehuis Utrecht

22.11.2021
Op een gewilde locatie in de Utrechtse binnenstad transformeerde interieurarchitect Remy Meijers een gedateerd huis met een hokkerig karakter tot een sfeervolle, open en hedendaagse familiewoning. Met respect voor het verleden is het interieur flink aangepakt en is het pand aan de achterzijde flink verruimd.
PDF - 1M

INTERIOR BUSINESS MAGAZINE:
Het elftal van Remy Meijers

15.11.2021
In 1995 studeert Remy Meijers cum laude af aan de afdeling Architectonische Vormgeving: interieur- en meubelontwerp van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daar leert hij zichzelf om in zijn ontwerpen terug te gaan naar de essentie. Zo krijgt rust een gezicht. Het is de basis voor zijn ontwerppraktijk die pas echt vorm krijgt als hij op de drempel van een nieuwe eeuw onder eigen naam een bureau voor interieurarchitectuur en meubelontwerp begint.
PDF - 517K

THE ART OF LIVING:
Ambacht gekoppeld aan een heldere ontwerpvisie

09.11.2021
Voor ontwerper Remy Meijers geldt: een geslaagd interieur is een interieur waarin alle elementen perfect op elkaar zijn afgestemd. Niet denken vanuit ‘wat al is’, maar denken vanuit ‘wat nog niet is’. Voor meer dan 200 producten werkte hij al samen met de beste bedrijven in de branche. Hoewel ze elkaar al langer kenden, kwam het nog nooit eerder tot een samenwerking tussen de ontwerper en de metaalexperts van De Rooy Metaaldesign. Tot nu. De visie van Remy en het ambacht van De Rooy Metaaldesign leverde een ‘stalen deur 2.0’ op.
PDF - 1M

RESIDENCE:
Zo wonen interieurprofessionals

28.08.2021
‘Mijn vrouw Tineke en ik zochten een oud pand om in te wonen en waar ik mijn studio kon vestigen. Dat werd dit grachtenpand uit 1700 in het centrum van Utrecht. Toen wij het dertien jaar geleden kochten vielen we op de locatie en de sfeer van het huis, maar het was in erbarmelijke staat, dus hebben we het grondig verbouwd volgens mijn visie.’
PDF - 230K

STIJLVOL WONEN:
DE SPANNENDE SLAAPKAMER

19.07.2021
Bed, stoel en nachtkastje? De slaapkamer mag best spannender zijn. Ontdek onze drie ondeugende stijlen voor een avontuurlijke slaapkamer. Bovendien verklappen drie topontwerpers, Roelfien Vos, Marcel Wolterinck en Remy Meijers, hun slaapkamergeheimen. Kijk en leer van hun creaties.
PDF - 1M

STIJLVOL WONEN:
Camouflaged luxury

13.07.2021
‘Dit is een woning vol plekken voor geluksmomenten’, vertelt Marie-Helene. Haar familiehuis op een uitgestrekt groen landgoed is een droom met een smaakvol high-end interieur.
PDF - 1M

THE ART OF LIVING JAARBOEK:
Adembenemende villa omringd door een schitterend landgoed

07.07.2021
In het interieur neemt een witte stalen trap met lederen treden een prominente positie in. Deze unieke blikvanger is gelegen in de bescheiden knik van de villa, waardoor het lijkt te fungeren als scharnier. Rondom het element is met houten lamellen een transparant portaal gecreëerd, waardoor de trap vanuit verschillende hoeken zichtbaar is.
PDF - 9M

STEK MAGAZINE:
BUITENKIJKEN MET REMY MEIJERS

07.06.2021
Interieurarchitect Remy Meijers staat bekend om zijn rustige interieurs die perfect in balans zijn. Zijn visie: als de basis goed is, creëer je met weinig een prachtige, serene uitstraling. Dit keer geeft Remy ons een kijkje op zijn eigen dakterras in het centrum van Utrecht.
PDF - 6M

VOGUE LIVING:
Eiland Hoppen

22.01.2021
Hoewel ze einzelgängers lijken, zijn deze statement pieces heus blij met gezelschap. Daar moet misschien wel een extra spotje op, want dit zijn echte blikvangers.
PDF - 13M

STIJLVOL WONEN:
NOORDELIJK BELLEVUE

11.01.2021
‘Het IJsselmeer ligt voor onze voordeur, terwijl we aan de achterkant uitkijken op de historische binnenstad’, vertelt de trotse eigenares over dit pareltje van een herenhuis. De twee contrasterende uitzichten tillen het begrip bellevue naar een hoger niveau.
PDF - 3M

THE ART OF LIVING:
Adembenemende villa op schitterend landgoed

17.12.2020
Magazine The Art of Living mocht de afgelopen twintig jaar bij de meest exclusieve en spectaculaire (villa)projecten binnenkijken. Eén project dat zeker in dit rijtje thuishoort is deze adembenemende villa, gelegen op een schitterend landgoed. In het ontwerp- en bouwtraject werkten LENZ architecten, interieurarchitect Remy Meijers en Van Dinther Bouwbedrijf op zeer nauwe en integrale wijze samen. Het werkelijk fantastische eindresultaat weerspiegelt de meer dan geslaagde samenwerking tussen de drie partijen en de betrokken opdrachtgevers.
PDF - 8M

EXCELLENT WONEN & LEVEN:
REMY MEIJERS, 25 JAAR INTERIEURARCHITECTUUR

15.07.2020
In juni van dit jaar vierde Remy Meijers het heuglijke feit dat hij 25 jaar geleden cum laude afstudeerde aan de afdeling Architectonische Vormgeving: Interieur- en Meubelontwerp van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In de 25 jaar die volgden, groeide Remy uit tot een veelgevraagd en geprezen ontwerper.
PDF - 766K

HOME SWEET HOME:
Warmte, evenwicht en tactiliteit

06.07.2020
Wie het werk van Remy Meijers kent, weet dat hij houdt van rust en eenvoud. Heldere lijnen kenmerken zijn ontwerpen, net zoals een minimaal kleurgebruik. Elke overdaad verdwijnt, alleen het essentiële blijft. Comfort en beleving zoekt de interieurarchitect en productontwerper in rijke stoffen, materialen en detailleringen. In deze jaren tachtig villa  in Twente komt dat andermaal tot uiting. De Nederlander transformeerde een gedateerd interieur tot een hedendaagse woonplek die licht, warmte en tactiliteit uitstraalt.
PDF - 34M

STEK MAGAZINE:
BINNENKIJKEN IN EEN VILLA IN TWENTE

29.06.2020
Interieurarchitect Remy Meijers staat bekend om zijn rustige interieurs. Zijn visie: als de basis goed is, creëer je met weinig een prachtige, serene uitstraling. Voor Stek Magazine licht hij een van zijn nieuwste projecten toe: het ontwerp van een prachtige villa in Twente.
PDF - 1M

ART OF LIVING HARDCOVERBOOK PART III:
RUIME VILLA MET EEN HOOFDROL VOOR WARMTE EN INTIMITEIT

20.04.20
Remy Meijers is zelf verantwoordelijk voor al zijn interieurontwerpen. Ze zijn zonder uitzondering van zijn hand, waardoor iedere opdrachtgever persoonlijke aandacht krijgt. Het is voor hem van groot belang dat alles klopt, dat alle elementen op elkaar zijn afgestemd.
PDF - 11M

RESIDENCE:
'IK WIL EEN BEACHHOUSE OP HET STRAND'

08.12.2019
'Hopelijk lukt het volgend jaar om een langgekoesterde droom in vervulling te laten gaan. Ik wil al heel erg lang een eigen beachvilla in Portugal, aan het strand, waar ik mijn twee passies kan delen: ontwerpen en surfen.'
PDF - 141K

THE BEST DUTCH INTERIOR DESIGN 2:
HERENHUIS TUSSEN WATER EN STAD

06.11.2019
Het nieuwgebouwde herenhuis met klassieke stijlkenmerken telt maar liefst vijf verdiepingen. De woning is zodanig gepositioneerd dat de bewoners aan de voorzijde uitkijken over een uitgestrekt watergebied en aan de achterzijde een fraai zicht hebben op het historische stadscentrum van hun woonplaats. Een heerlijk gegeven, waarvan interieurarchitect Remy Meijers in zijn ontwerp optimaal gebruikmaakt.
JPG - 937K

The Art of Living:
Continue zoektocht naar essentie en overzicht

22.05.2019
Wie het werk van interieurarchitect en productontwerper Remy Meijers kent, weet dat hij in zijn ontwerpen vaak kiest voor een minimaal kleurgebruik, rust en heldere lijnen. Hij creëert overzicht, zodat ruimten kloppen en met materialen en stoffen uitgepakt kan worden. Het gaat steeds om het vinden van de essentie van een ruimte.
PDF - 13M

EIGEN HUIS & INTERIEUR:
STADS IDEAAL

25.02.2019
Iedereen vond het mooi zoals het was. Maar dat dit negentiende-eeuwse herenhuis er na de grootschalige verbouwing nog mooier op is geworden, kan niemand ontkennen.

PDF - 841K

KVK:
DE AMBITIEUZE ZELFMARKETING VAN ONTWERPER REMY MEIJERS

23.01.2019
Hij wist al op jonge leeftijd: ik wil mijn eigen naam op de gevel. Zijn eigen bedrijf, zelf de credits krijgen voor zijn werk. Dus daar ging interieurarchitect Remy Meijers volledig voor. Inmiddels heeft hij het gemaakt in de Nederlandse designwereld en is zijn naam een merk op zichzelf.

LEES VERDERUW WOONBOEK:
PENTHOUSE AMSTERDAM

01.11.2018
De naakte architectuur dient letterlijk als basis voor de interieurontwerpen van Remy Meijers. Ongeacht de staat van een pand ziet hij meestal in één oogopslag welke ingrepen nodig zijn om het tot een leefbaar interieur te maken. 
PDF - 452K

DVK:
SIGNATUUR ALL THE WAY

01.09.2018
De tijd dat Remy Meijers ongevraagd met een map schetsen bij fabrikanten aanbelde in de hoop dat ze zijn ideeën wilden kopen, ligt inmiddels alweer twee decennia terug. Tegenwoordig bellen merken hém. Ook voor de hoofdmoot van zijn werk: interieurs.
PDF - 236K

HOOG! THE BEST DUTCH INTERIOR DESIGN:
HISTORISCHE VILLA IN AMERSFOORT

01.09.2018
'Als ik een interieur ontwerp, zie ik het hele plaatje voor me. Dus ook hoe de meubels eruit zouden moeten zien en waar ze een plek dienen te krijgen in het geheel. De meubels die ik ontwerp ontstaan ook vanuit de gedachte van de interieurarchitectuur en niet als een op zichzelfstaand meubel. Eerst zijn er de grote lijnen: het basisidee met heldere belijning. En dan zoom ik steeds verder in.'
PDF - 5M

MINIMALIST AND LUXURY LIVING SPACES:
PENTHOUSE AMSTERDAM

09.07.2018
In Minimalist and Luxury Living Spaces zijn veertig interieurs verzameld waarin de nadruk ligt op minimalistisch design. Ieder project is geanalyseerd waardoor dit niet alleen een bijzonder boek is voor interieurliefhebbers, maar ook voor professionele ontwerpers, leraren en studenten. Penthouse Amsterdam van Remy is één van de projecten in het boek. 
PDF - 1M

RTL WOONMAGAZINE:
REPORTAGE NATUURSTEEN

13.05.2018
Remy Meijers is bij zijn natuursteenleverancier voor één van zijn interieurontwerpen. De topdesigner wordt hier helemaal blij van.               

RTL WOONMAGAZINE:
METAMORFOSE

06.05.2018
Zij wilde graag een kleurrijk interieur, terwijl zijn voorkeur uitging naar een ingetogen basis met zwart en wit. Aan Remy de taak om de uiteenlopende wensen van de twee samen te voegen, op zo’n manier dat beiden zich thuis zouden voelen in hun woning.

RESIDENCE:
MIJN REIS NAAR PORTUGAL

01.02.2018
PDF - 218K

EIGEN HUIS & INTERIEUR:
Het huis van Remy Meijers

01.02.2018
Hoe slecht een historisch gebouw er ook aan toe is, het heeft bijna altijd nog een toekomst. Dat bewijst de bekende interieurontwerper Remy Meijers maar weer eens met zijn fraaie grachtenpand in Utrecht.
PDF - 2M

Stek Magazine:
Binnenkijken met Remy Meijers

17.01.2018
Dat we fan zijn van de interieurontwerpen van Remy Meijers is geen geheim. Alles is even mooi en perfect in balans. In deze editie van Stek Magazine geeft Remy ons een kijkje in een prachtig project in Vleuten.
MP4 - 3M

Stijlvol Wonen:
On top of the world

10.01.2018
Je woont op het platteland maar wilt af en toe ook genieten van het stadsleven? Dit stel zocht en vond een pied-à-terre in Amsterdam. Het penthouse in een negentiende-eeuws grachtenpand lieten ze helemaal inrichten door Remy Meijers.
PDF - 4M

Stijlvol Wonen:
4 ontwerpers van het warm-minimalisme

10.01.2018
Interieurarchitect Remy Meijers besteedt veel aandacht aan het kiezen van materialen. In elke ruimte vind je weer een andere natuursteen of houtsoort, waardoor de ruimtes in elkaar overvloeien maar er tegelijk ook spanning gecreëerd wordt.
PDF - 238K

RESIDENCE:
BOUTIQUE HOTEL RESIDENCE

15.12.2017
Samen met ruim 11.000 bezoekers, de 18 beste interior designers van Nederland en de mooiste high-end merken ontvluchtten we de werkelijkheid om te verdwalen in de droomwereld van ’s lands meest inspirerende boutique hotel. 
PDF - 1M

Excellent Wonen:
Voorpublicatie: Villa in 't Gooi

13.12.2017
Bij deze villa in ’t Gooi liepen het ontwerp van het interieur en exterieur vrijwel parallel, waardoor de mogelijkheden bij het invullen van de plattegrond groot waren. In het nieuwbouwproject zijn alle keuzes, tot op het kleinste detail, weloverwogen. Die ruimte was er vanwege een eerdere samenwerking met de opdrachtgever.
PDF - 2M

The art of living:
Remy Meijers geeft op eigen wijze identiteit aan penthouse

08.12.2017
Dit negentiende-eeuwse grachtenpand en voormalig kantoorgebouw in Amsterdam zou voor de bewoners aanvankelijk compleet in nieuwbouwstaat worden opgeleverd. Maar zij konden zich niet helemaal vinden in de voorgestelde layout en gaven Remy Meijers daarom de opdracht zowel de indeling aan te passen als het totale interieur te ontwerpen.
PDF - 7M

EIGEN HUIS & INTERIEUR:
50 SHADES OF REMY MEIJERS

17.11.2017
‘Alle details zijn van belang in het geheel,’ zei interieurontwerper Remy Meijers (1974) vorige maand nog in Eigen Huis & Interieur. Niet alleen wij besteedden de afgelopen jaren ruimschoots aandacht aan zijn interieurprojecten, trouwe kijkers van RTL Woonmagazine kennen hem ook als een van de vaste designers van het tv-programma.
PDF - 276K

EIGEN HUIS & INTERIEUR:
DE MENSELIJKE MAAT

27.10.2017
Stuk voor stuk weten ze ruimtes feilloos te ‘scannen’. Drie interieurarchitecten over wat hun vak zo interessant maakt: de zoektocht naar schoonheid en leefbaarheid.
PDF - 1M

RESIDENCE:
ROOM OF ELEGANCE

01.09.2017
‘De kracht van een interieur schuilt niet in poespas,’ aldus Remy Meijers, ‘maar in rust en aandacht voor details.’
PDF - 206K

STIJLVOL WONEN:
RUIMTE IN OVERVLOED

01.09.2017
Je koopt een huis met daarachter een schuur. Wat als je die als woonruimte integreert? Het resultaat is een riante woning voor een gezin met drie kids. En dat allemaal tussen Utrecht en een mooi stuk natuurgebied in.
PDF - 3M

STEK MAGAZINE:
5 PROJECTS BY REMY MEIJERS

01.07.2017
Interieurarchitect Remy Meijers staat bekend om zijn rustige interieurs. Zijn visie: als de basis goed is, creëer je met weinig een prachtige, serene uitstraling. Voor STEK Magazine koos hij vijf projecten waar hij trots op is.
MP4 - 7M

DE ULTIEME GIDS VOOR APPARTEMENTEN:
DRIE PROJECTEN

01.04.2017
Bij de inrichting van dit appartement in een voormalige woonhuis en jongensinternaat aan de Vecht wilden ontwerper Remy Meijers en zijn opdrachtgevers niet voorbij gaan aan het unieke karakter van het monumentale bouwwerk.
PDF - 965K

THE ART OF LIVING:
DE MISSIE VAN REMY MEIJERS

01.12.2016
Het tekenen zat er al vroeg in bij Interieurarchitect Remy Meijers! De zeer bewuste keuze voor het vak tekenen op de middelbare school bleek dan ook bepalend voor zijn verdere carrière. Net als de liefde voor de kleur grijs overigens, een kleur die hij op jonge leeftijd zelf al op de muren van zijn slaapkamer verfde.
PDF - 15M

RESIDENCE:
REMY MEIJERS

01.11.2016
Zijn interieurs zijn zó goed doordacht, dat ze eruitzien alsof het zo heeft moeten zijn. Remy Meijers wist door vastberadenheid en heel hard werken een sterk merk te worden. ‘Ik gok nergens op.’
PDF - 815K

EXCELLENT WONEN:
HET REMY MEIJERS HUIS

01.09.2016
Remy Meijers. Hardwerkende interieurarchitect. Loyale ontwerper. Een man met een visie. ‘Als je binnenstapt in een Remy Meijers-huis voelt het interieur vanzelfsprekend. Van de grote lijnen tot het bedlinnen en de handdoeken in de kast.’
PDF - 3M

LEVEN! MAGAZINE:
‘IK SPEEL EEN SPEL MET STRUCTUREN’

01.09.2016
Remy Meijers woont met zijn vrouw Tineke in een zeventiende-eeuws grachtenpand in het centrum van Utrecht. De interieurarchitect, onder meer bekend van RTL Woonmagazine, heeft er ook zijn kantoor. De gevel van het karakteristieke bouwwerk weerspiegelt een rijke historie, maar daarachter ontvouwt zich een andere wereld. Daaraan is zijn signatuur duidelijk afleesbaar.
PDF - 215K

EXCELLENT WONEN:
HET MERK REMY MEIJERS

01.12.2015
‘Grappig dat het nu wel een feit is. Ik heb er bewust naar toe gewerkt om dit te bereiken. Jarenlang knokken, je eigen pad volgen en normaal blijven doen; dit alles heeft er uiteindelijk toe geleid’, aldus Remy Meijers over het feit dat zijn naam inmiddels een merk is geworden.
PDF - 1M

STIJLVOL WONEN:
MADE BY REMY MEIJERS

01.09.2015
De ‘man van de grijstinten’ bewees heel Nederland dat kleurloos niet per se gelijk staat aan saai en dat luxe juist te vinden is in soberheid. Remy Meijers’ visie kan op steeds meer aanhangers rekenen, waardoor de interieurarchitect op korte tijd werd gekatapulteerd tot tv-ster, huisontwerper van verschillende merken en interieurgoeroe pur sang.
PDF - 4M