The Art of Living:
Continue zoektocht naar essentie en overzicht

22.05.2019
Wie het werk van interieurarchitect en productontwerper Remy Meijers kent, weet dat hij in zijn ontwerpen vaak kiest voor een minimaal kleurgebruik, rust en heldere lijnen. Hij creëert overzicht, zodat ruimten kloppen en met materialen en stoffen uitgepakt kan worden. Het gaat steeds om het vinden van de essentie van een ruimte.
PDF - 13M

EIGEN HUIS & INTERIEUR:
STADS IDEAAL

25.02.2019
Iedereen vond het mooi zoals het was. Maar dat dit negentiende-eeuwse herenhuis er na de grootschalige verbouwing nog mooier op is geworden, kan niemand ontkennen.

PDF - 841K

KVK:
DE AMBITIEUZE ZELFMARKETING VAN ONTWERPER REMY MEIJERS

23.01.2019
Hij wist al op jonge leeftijd: ik wil mijn eigen naam op de gevel. Zijn eigen bedrijf, zelf de credits krijgen voor zijn werk. Dus daar ging interieurarchitect Remy Meijers volledig voor. Inmiddels heeft hij het gemaakt in de Nederlandse designwereld en is zijn naam een merk op zichzelf.

LEES VERDERUW WOONBOEK:
PENTHOUSE AMSTERDAM

01.11.2018
De naakte architectuur dient letterlijk als basis voor de interieurontwerpen van Remy Meijers. Ongeacht de staat van een pand ziet hij meestal in één oogopslag welke ingrepen nodig zijn om het tot een leefbaar interieur te maken. 
PDF - 452K

DVK:
SIGNATUUR ALL THE WAY

01.09.2018
De tijd dat Remy Meijers ongevraagd met een map schetsen bij fabrikanten aanbelde in de hoop dat ze zijn ideeën wilden kopen, ligt inmiddels alweer twee decennia terug. Tegenwoordig bellen merken hém. Ook voor de hoofdmoot van zijn werk: interieurs.
PDF - 236K

HOOG! THE BEST DUTCH INTERIOR DESIGN:
HISTORISCHE VILLA IN AMERSFOORT

01.09.2018
'Als ik een interieur ontwerp, zie ik het hele plaatje voor me. Dus ook hoe de meubels eruit zouden moeten zien en waar ze een plek dienen te krijgen in het geheel. De meubels die ik ontwerp ontstaan ook vanuit de gedachte van de interieurarchitectuur en niet als een op zichzelfstaand meubel. Eerst zijn er de grote lijnen: het basisidee met heldere belijning. En dan zoom ik steeds verder in.'
PDF - 5M

MINIMALIST AND LUXURY LIVING SPACES:
PENTHOUSE AMSTERDAM

09.07.2018
In Minimalist and Luxury Living Spaces zijn veertig interieurs verzameld waarin de nadruk ligt op minimalistisch design. Ieder project is geanalyseerd waardoor dit niet alleen een bijzonder boek is voor interieurliefhebbers, maar ook voor professionele ontwerpers, leraren en studenten. Penthouse Amsterdam van Remy is één van de projecten in het boek. 
PDF - 1M

RTL WOONMAGAZINE:
REPORTAGE NATUURSTEEN

13.05.2018
Remy Meijers is bij zijn natuursteenleverancier voor één van zijn interieurontwerpen. De topdesigner wordt hier helemaal blij van.               

RTL WOONMAGAZINE:
METAMORFOSE

06.05.2018
Zij wilde graag een kleurrijk interieur, terwijl zijn voorkeur uitging naar een ingetogen basis met zwart en wit. Aan Remy de taak om de uiteenlopende wensen van de twee samen te voegen, op zo’n manier dat beiden zich thuis zouden voelen in hun woning.

RESIDENCE:
MIJN REIS NAAR PORTUGAL

01.02.2018
PDF - 218K

EIGEN HUIS & INTERIEUR:
Het huis van Remy Meijers

01.02.2018
Hoe slecht een historisch gebouw er ook aan toe is, het heeft bijna altijd nog een toekomst. Dat bewijst de bekende interieurontwerper Remy Meijers maar weer eens met zijn fraaie grachtenpand in Utrecht.
PDF - 2M

Stek Magazine:
Binnenkijken met Remy Meijers

17.01.2018
Dat we fan zijn van de interieurontwerpen van Remy Meijers is geen geheim. Alles is even mooi en perfect in balans. In deze editie van Stek Magazine geeft Remy ons een kijkje in een prachtig project in Vleuten.
MP4 - 3M

Stijlvol Wonen:
On top of the world

10.01.2018
Je woont op het platteland maar wilt af en toe ook genieten van het stadsleven? Dit stel zocht en vond een pied-à-terre in Amsterdam. Het penthouse in een negentiende-eeuws grachtenpand lieten ze helemaal inrichten door Remy Meijers.
PDF - 4M

Stijlvol Wonen:
4 ontwerpers van het warm-minimalisme

10.01.2018
Interieurarchitect Remy Meijers besteedt veel aandacht aan het kiezen van materialen. In elke ruimte vind je weer een andere natuursteen of houtsoort, waardoor de ruimtes in elkaar overvloeien maar er tegelijk ook spanning gecreëerd wordt.
PDF - 238K

RESIDENCE:
BOUTIQUE HOTEL RESIDENCE

15.12.2017
Samen met ruim 11.000 bezoekers, de 18 beste interior designers van Nederland en de mooiste high-end merken ontvluchtten we de werkelijkheid om te verdwalen in de droomwereld van ’s lands meest inspirerende boutique hotel. 
PDF - 1M

Excellent Wonen:
Voorpublicatie: Villa in 't Gooi

13.12.2017
Bij deze villa in ’t Gooi liepen het ontwerp van het interieur en exterieur vrijwel parallel, waardoor de mogelijkheden bij het invullen van de plattegrond groot waren. In het nieuwbouwproject zijn alle keuzes, tot op het kleinste detail, weloverwogen. Die ruimte was er vanwege een eerdere samenwerking met de opdrachtgever.
PDF - 2M

The art of living:
Remy Meijers geeft op eigen wijze identiteit aan penthouse

08.12.2017
Dit negentiende-eeuwse grachtenpand en voormalig kantoorgebouw in Amsterdam zou voor de bewoners aanvankelijk compleet in nieuwbouwstaat worden opgeleverd. Maar zij konden zich niet helemaal vinden in de voorgestelde layout en gaven Remy Meijers daarom de opdracht zowel de indeling aan te passen als het totale interieur te ontwerpen.
PDF - 7M

EIGEN HUIS & INTERIEUR:
50 SHADES OF REMY MEIJERS

17.11.2017
‘Alle details zijn van belang in het geheel,’ zei interieurontwerper Remy Meijers (1974) vorige maand nog in Eigen Huis & Interieur. Niet alleen wij besteedden de afgelopen jaren ruimschoots aandacht aan zijn interieurprojecten, trouwe kijkers van RTL Woonmagazine kennen hem ook als een van de vaste designers van het tv-programma.
PDF - 276K

EIGEN HUIS & INTERIEUR:
DE MENSELIJKE MAAT

27.10.2017
Stuk voor stuk weten ze ruimtes feilloos te ‘scannen’. Drie interieurarchitecten over wat hun vak zo interessant maakt: de zoektocht naar schoonheid en leefbaarheid.
PDF - 1M

RESIDENCE:
ROOM OF ELEGANCE

01.09.2017
‘De kracht van een interieur schuilt niet in poespas,’ aldus Remy Meijers, ‘maar in rust en aandacht voor details.’
PDF - 206K

STIJLVOL WONEN:
RUIMTE IN OVERVLOED

01.09.2017
Je koopt een huis met daarachter een schuur. Wat als je die als woonruimte integreert? Het resultaat is een riante woning voor een gezin met drie kids. En dat allemaal tussen Utrecht en een mooi stuk natuurgebied in.
PDF - 3M

STEK MAGAZINE:
5 PROJECTS BY REMY MEIJERS

01.07.2017
Interieurarchitect Remy Meijers staat bekend om zijn rustige interieurs. Zijn visie: als de basis goed is, creëer je met weinig een prachtige, serene uitstraling. Voor STEK Magazine koos hij vijf projecten waar hij trots op is.
MP4 - 7M

DE ULTIEME GIDS VOOR APPARTEMENTEN:
DRIE PROJECTEN

01.04.2017
Bij de inrichting van dit appartement in een voormalige woonhuis en jongensinternaat aan de Vecht wilden ontwerper Remy Meijers en zijn opdrachtgevers niet voorbij gaan aan het unieke karakter van het monumentale bouwwerk.
PDF - 965K

THE ART OF LIVING:
DE MISSIE VAN REMY MEIJERS

01.12.2016
Het tekenen zat er al vroeg in bij Interieurarchitect Remy Meijers! De zeer bewuste keuze voor het vak tekenen op de middelbare school bleek dan ook bepalend voor zijn verdere carrière. Net als de liefde voor de kleur grijs overigens, een kleur die hij op jonge leeftijd zelf al op de muren van zijn slaapkamer verfde.
PDF - 15M

RESIDENCE:
REMY MEIJERS

01.11.2016
Zijn interieurs zijn zó goed doordacht, dat ze eruitzien alsof het zo heeft moeten zijn. Remy Meijers wist door vastberadenheid en heel hard werken een sterk merk te worden. ‘Ik gok nergens op.’
PDF - 815K

EXCELLENT WONEN:
HET REMY MEIJERS HUIS

01.09.2016
Remy Meijers. Hardwerkende interieurarchitect. Loyale ontwerper. Een man met een visie. ‘Als je binnenstapt in een Remy Meijers-huis voelt het interieur vanzelfsprekend. Van de grote lijnen tot het bedlinnen en de handdoeken in de kast.’
PDF - 3M

LEVEN! MAGAZINE:
‘IK SPEEL EEN SPEL MET STRUCTUREN’

01.09.2016
Remy Meijers woont met zijn vrouw Tineke in een zeventiende-eeuws grachtenpand in het centrum van Utrecht. De interieurarchitect, onder meer bekend van RTL Woonmagazine, heeft er ook zijn kantoor. De gevel van het karakteristieke bouwwerk weerspiegelt een rijke historie, maar daarachter ontvouwt zich een andere wereld. Daaraan is zijn signatuur duidelijk afleesbaar.
PDF - 215K

EXCELLENT WONEN:
HET MERK REMY MEIJERS

01.12.2015
‘Grappig dat het nu wel een feit is. Ik heb er bewust naar toe gewerkt om dit te bereiken. Jarenlang knokken, je eigen pad volgen en normaal blijven doen; dit alles heeft er uiteindelijk toe geleid’, aldus Remy Meijers over het feit dat zijn naam inmiddels een merk is geworden.
PDF - 1M

STIJLVOL WONEN:
MADE BY REMY MEIJERS

01.09.2015
De ‘man van de grijstinten’ bewees heel Nederland dat kleurloos niet per se gelijk staat aan saai en dat luxe juist te vinden is in soberheid. Remy Meijers’ visie kan op steeds meer aanhangers rekenen, waardoor de interieurarchitect op korte tijd werd gekatapulteerd tot tv-ster, huisontwerper van verschillende merken en interieurgoeroe pur sang.
PDF - 4M