Monumentaal grachtenpand

CONTEMPORARY COMFORT

De renovatie van het grachtenpand aan de noordzijde van het stadscentrum van Utrecht had nogal wat voeten in de aarde. Het zeventiende-eeuwse bouwwerk staat op de monumentenlijst, waardoor onder meer het historische uiterlijk behouden moest blijven. Binnen de geldende regels is een ingrijpende verbouwing gerealiseerd waarvoor de ruimte volledig is uitgekleed.
Daarbij zijn historische elementen gehandhaafd gebleven of zelfs teruggebracht. Zo zijn de beeldbepalende kozijnen en een oude schouw in oorspronkelijke staat herstelt. Hoewel het interieur volledig is afgestemd op het comfort van deze tijd, is de historie niet genegeerd. Voor- en achterhuis zijn door middel van een indrukwekkend trapportaal met elkaar verbonden. In de corridor op de begane grond openbaart zich de diepte van het pand. Zowel de kantoorruimte op de benedenverdieping als het woongedeelte op bovengelegen etages hebben een open karakter.
"
Alle details moeten kloppen, zowel technisch als esthetisch.
1 / 8