Buitenplaats aan het water

PAST MEETS PRESENT

De honderd jaar oude woning, de oranjerie, het koetshuis en het bijbehorende landgoed in ere herstellen. Dat was wat de jonge eigenaren van de buitenplaats aan de Vecht het liefst wilden. Het was geen gemakkelijke opgave omdat het woonhuis tot kort na de eeuwwisseling dienst deed als kantoorpand, waardoor de indeling van de ruimte op geen enkele manier meer voldeed. Nadat alle herinneringen aan het kantoor waren verwijderd, resteerden slechts vier buitenmuren.
Vervolgens is in samenwerking met een architect de buitengevel in oude staat teruggebracht, het dak volledig vervangen en zijn de serres opnieuw opgebouwd. Voor de opbouw van het interieur is de oorspronkelijke indeling van de buitenplaats als uitgangspunt genomen. Karakteristiek is de brede middengang op de verschillende etages. De marmeren vloeren en de plafonds met ornamenten verwijzen naar de rijke historie van het pand, evenals de originele paneeldeuren.
"
Nieuwe technologie├źn vragen om een andere manier van vormgeven.
1 / 6
"
Dankzij de toepassing van duurzame materialen kan een huis weer jaren mee.